Tiskovna konferencija o događanjima na jezeru Šoderica

Ukupno 24 kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija održat će se ovog ljeta na jezeru Šoderica, a upravo je najava tih događanja bila tema tiskovne konferencije održane u  prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na samom početku prisutne je pozdravio direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc koji je tom prilikom istaknuo kako ova tiskovna konferencija ima cilj prezentirati javnosti  ovogodišnje događaje na Šoderici, te dodao: „Ove godine održat će se 24 priredbe, a svaka je jednako vrijedna. Šoderica je mjesto na kojem se uvijek nešto događa, mjesto koje svakako treba posjetiti, a mi ćemo raditi na promociji svih ovogodišnjih događaja na Šoderici. “

IMG_7438mNadalje, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić ukratko je prezentirao program događanja na Šoderici te se svima zahvalio na suradnji, nakon čega se prisutnima obratio i župan Darko Koren istaknuvši: „Šoderica ima dobro temelje, ali i podršku Županije. U ovom projektu svatko ima svoju ulogu, a mi s pozicije Županije kroz općinske infrastrukturne projekte nastojimo doprinositi ukupnom razvoju prostora, a na Vama je da to iskoristite, te da time svi skupa dobijemo cjeloviti program koji će sve zadovoljiti. Ovim putem se još jednom zahvaljujem svima koji na bilo koji način sudjeluju i doprinose ovoj manifestaciji.“

Na samom kraju konferencije svaki od organizatora ukratko je prezentirao pojedina događanja, a istaknuto je i da ljeto na Šoderici započinje u nedjelju, 29. svibnja, dok će se službeno otvorenje održati 9. lipnja.

U konačnici, svi prisutni složili su se da je ovo veliki napredak za Šodericu obzirom da će se ove godine na Šoderici održati čak 24 kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija, kao i nekoliko manjih tijekom tjedna.

Služba ureda župana