Tijekom vikenda provedena akcija cijepljenja djelatnika županijskog zdravstvenog sustava

Važno je naglasiti da raste interes za cijepljenje te da će se svi oni koji će se htjeti imati prilike cijepiti. Za našu je županiju naručeno dovoljna količina cjepiva od nekoliko proizvođača, svi će doći na red, no ključno je i dalje se pridržavati svih epidemioloških mjera kako bi zadržali trend smanjenja broja oboljelih od COVID-19 -napomenula je ravnateljica Vadla

U subotu, 9. siječnja  u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije provedeno je cijepljenje dijela zdravstvenih djelatnika županijskog zdravstvenog sustava koji su s obzirom na kriterije i sukladno Planu cijepljenja Ministarstva zdravstva  primili prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech. Cjepivo je primilo 138 djelatnika županijskog  Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinu, a tijekom ovoga tjedna u suradnji s Timom za bolničke infekcije cijepljen je i dio zdravstvenih djelatnika u OB Koprivnica.

Ravnateljica županijskog  Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla istaknula je kako su od početka cijepljenja u našoj županiji ukupno cijepljena 482 zdravstvena djelatnika pri čemu je u OB Koprivnica, najvećoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi,  do sada cijepljeno oko 50 posto zdravstvenih djelatnika. U domovima za starije i nemoćne osobe cijepljeno je 253 korisnika i zaposlenika, a  cijepljenje  će se nastaviti i u iduća dva dana pa će se brojke povećati do kraja tjedna kada će biti iskorištene sve doze pristigle u sklopu druge pošiljke cjepiva.

U tijeku je cijepljenje korisnika i djelatnika domova za starije i nemoćne osobe te zdravstvenih djelatnika županijskog zdravstvenog sustava. Na terenu su naši mobilni timovi, a među cijepljenima je i 377 osoba koji će primiti ili su već primili drugu dozu cjepiva, dakle kod tih osoba ćemo zatvoriti  ciklus od potrebne  dvije doze.  Početkom veljače očekujemo nove dvije pošiljke s ukupno  2.340 doza cjepiva te ćemo s obzirom na dinamiku pristizanja cjepiva te sukladno Planu cijepljenja i zainteresiranosti stanovništva nastaviti s cijepljenjem. Važno je naglasiti da raste interes za cijepljenje te da će se svi oni koji će se htjeti imati prilike cijepiti. Za našu je županiju naručeno dovoljna količina cjepiva od nekoliko proizvođača, svi će doći na red, no ključno je i dalje se pridržavati svih epidemioloških mjera kako bi zadržali trend smanjenja broja oboljelih od COVID-19“, napomenula je ravnateljica Vadla te dodala kako je u dogovoru s Domom zdravlja i liječnicima obiteljske medicine upućen dopis Ministarstvu zdravstva po pitanju uključivanja liječnika primarne zdravstvene zaštite u proces provođenja cijepljenja.

Za provođenje cijepljenja protiv COVID-19  bolesti formirat će se punktovi koji će biti smješteni u Domu zdravlja KKŽ u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te u općinama i naseljima diljem županije, a u cijepljenju će sudjelovati svi cjepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo. Zaposlenike i štićenike domova za starije, osobe u udomiteljskim obiteljima i nepokretne osobe cijepit će mobilni timovi županijskog Zavoda za javno zdravstvo i nadležni liječnici.

Podsjetimo na kraju kako pod sloganom “Misli na druge – cijepi se” traje kampanja koja poziva na cijepljenje pa ovim putem pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni i „misle na druge“ te iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje.

Služba ureda župana