Testirano 45 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su pristigli uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata. Testirano je 45 uzoraka te je potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 na području županije, riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106  slučaja oboljenja koronavirusom.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije