Testiranje na koronavirus od ponedjeljka dostupno i u Križevcima i Đurđevcu

Obavještavamo javnost kako se, obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećan broj testiranja u Koprivnici, na inicijativu Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije od  ponedjeljka, 20. rujna, ponovno uvode lokacije za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus u Križevcima i Đurđevcu.

Izuzimanje uzoraka zdravstveni će timovi provoditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 8 sati u prostorima domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu, dok će se ostalim danima (osim nedjeljom) uzorkovanje provoditi, kao i dosad, na drive-in punktu u Koprivnici, na Sajmištu.

Važno je napomenuti kako se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Ovim putem molimo građane za razumijevanje i strpljenje te apeliramo da poštuju dobivene termine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom.

Županijski Stožer je u suradnji s Domom zdravlja osigurao i pripremio sve materijalne i kadrovske uvjete za izuzimanje uzoraka što će omogućiti veću dostupnosti zdravstvene usluge, smanjenje migracije i prijenosa koronavirusa potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasterećenje zdravstvenog sustava i drive-in punkta Koprivnici.

Apeliramo na  naše sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije