Tara Knežević sa županom i zamjenikom podijelila svoja iskustva u NASA-inoj ljetnoj školi

Mlada Koprivničanka Tara Knežević nedavno se vratila s dvotjednog programa United Space School koji privatni američki fond FISE provodi u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA-om, a na kojemu je zajedno s 47 kolega iz cijelog svijeta sudjelovala kao jedina Hrvatica.

Obzirom da je njezino sudjelovanje u NASA-inoj ljetnoj školi podržala i Koprivničko-križevačka županija, Tara je u petak, 31. kolovoza posjetila župana Darka Korena i zamjenika Ratimir Ljubića kako bi im pričala o svojim iskustvima u dalekom Houstonu. Prepuna dojmova, kazala je kako se na početku pribojavala kako će se snaći u zahtjevnim zadacima i strogom rasporedu, ali uz pomoć kolega, koji su bili jednako uzbuđeni kao i ona, uspjela je izvršiti sve planirano u roku.

Tara se nalazila u crvenom timu čiji je zadatak bio osmisliti letjelicu za put na Mars i natrag, a konkretno je radila na određivanju datuma lansiranja i slijetanja, sustavima komunikacije letjelice i kontrole misije te umjetnoj gravitaciji, što je doista bio pravi istraživački projekt. Zadovoljna je i svojim smještajem u obitelji koja se bavi glazbom, a obzirom da je vrsna violinistica i donedavna članica sastava Ogenj, kolegama je na violini odsvirala hrvatsku himnu i neke tradicionalne pjesme, što je ih oduševilo. Oduševilo ih je i njezino umijeće spremanja pašticade, kojom se predstavila kao specifičnim hrvatskim jelom, a u sklopu rasporedu upoznali su se i s američkom kulturom te posjetili utakmice i znamenitosti.

Iznimno zadovoljna cijelim iskustvom, Tara je kazala kako je nadmašilo sva njezina očekivanja, a župan joj je čestitao na hrabrosti, pokazanom znanju i svestranosti, zaželjevši joj, kao novoj studentici Fakulteta strojarstva brodogradnje, mnogo uspjeha i sreće u daljnjem životnom putu.

Služba ureda župana