Tamburaši iz Gole osvojili srebrnu, a Glogovčani i Kalinovčani  brončanu plaketu na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 2. i 3. studenoga 2019. održao se 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na Susretu  su  sudjelovala 24 orkestara i malih tamburaških sastava izabranih na županijskim smotrama ili pojedinačnim preslušavanjima.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Siniša Leopold, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga, tamburaškim orkestrima i sastavima dodijeljene su brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, orkestru i sastavu s najvećim ukupnim brojem bodova.

U subotu , 2.studenog održao se prvi dio Susreta u kojem su nastupali folklorni i koncertni orkestri.

Našu Županiju predstavljao je tamburaški orkestar Kulturne udruge „Tomislav Franjić“  iz Kalinovca u kategoriji koncertni orkestar te osvojio brončanu plaketu.

U nedjelju , 3. studenoga  u kategoriji koncertnog sastava srebrnu plaketu osvojili su članovi Udruge „Prekodravski zvon“ iz Gole dok su u kategoriji folklornih sastava članovi KUD-a „Rudar“ iz Glogovca osvoji brončanu plaketu.

Služba ureda župana