Tajnik Saveza Alpe Jadran Thomas Pseiner posjetio Županijsku upravu

U okviru aktivnosti europskog tjedna koje provodi Koprivničko – križevačka županija, u srijedu 13. svibnja glavni tajnik Saveza Alpe Jadran Thomas Pseiner po prvi puta posjetio je Županijsku upravu.
Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota razgovarali su s tajnikom Pseinerom o odobrenim projektima Koprivničko – križevačkoj županiji u okviru Saveza te pripremi novih zajedničkih projekata.
Tajnik Saveza prenio je pozdrave guvernera Koruške Petera Kaisera koji je na nedavno održanom sajmu Gast Intervino 2015. posjetio „zlatne vinare“ s područja naše Županije te naglasio potencijal i mogućnosti daljnje suradnje na zajedničkim projektima.
Naime, krajem travnja Upravni odbor Saveza Alpe Jadran odobrio je Koprivničko – križevačkoj županiji sufinanciranje projekata Zlatna vina Alpe Adria 2015, AAA Leader LAG (prijavitelj LAG Podravina), U bakinom krilu (prijavitelj Folklorni ansambl Koprivnica) i „Find your energy – move yourself“ u kojem je partner Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije. Analizirajući prijavljene projekte Thomas Pseiner pohvalio je inovativnost i kreativnost županijskih projekta, ali i ulogu Koprivničko – križevačke županije u Savezu.
Na sastanku sudjelovali su i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek, voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol Melita Ivančić te viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić .

Na kraju radnog dijela dogovorene su i pojedinosti oko izložbe vina „Zlatna vina Alpe Adria“ 2015. koja će se 30. svibnja održati u Đurđevcu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.