Table dobrodošlice u Hlebinama

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije 2003.godine započela je projekt “Galerijske ceste”, izdavanjem prikladne brošure kojom je na jednom mjestu obuhvaćeno i predstavljeno 15 galerija na području cijele županije. Isto tako adekvatnom smeđom signalizacijom i pojedinačnim informativnim tablama obilježen je dobar dio galerija. Slijedilo je postavljanje velikih četverojezičnih interpretacijskih tabli u Koprivnici, Đurđevcu i Hlebinama s kartom županije i naznakom galerija. Na taj način smo na tri info – punkta omogućili svima zainteresiranima lakše snalaženje i potpunu informaciju na jednom mjestu.

Ovih dana priču zaokružujemo postavljanjem tabli dobrodošlice dimenzija 4 x 3 metra na ulazima u mjesto Hlebine kako bi svim putnicima dali do znanja da ulaze u centar hrvatske naive. Na tablama su aplicirane slike : Ivana Generalića iz smjera Koprivnice (Sigeca), Franje Filipovića iz smjera Molvi (Gabajeve Grede) i Dragana Gažija iz smjera Novigrada Podravskog (Delova).

Projekat je vrijedan 118.000,00 kuna, a sufinanciraju ga TZ Koprivničko-križevačke županije i Općina Hlebine uz financijsku podršku MINT (20.000,00 kn) i Hrvatske turističke zajednice. Radove izvode radnici tvrtke Beato signal iz Buja i Županijske uprave za ceste.

Tako “čudo hrvatske naive” kao svojevrstan turistički brand županije dobiva odgovarajuću turističku promidžbu.

Na slici : Zamjenik župana g. Darko Sobota, ravnatelj ŽUC-a KKŽ g. Krešimir Janach, stručni suradnik TZ KKŽ g.Krešimir Blažek i predsjednik TZ Općine Hlebine g.Stjepan Pongrac u obilasku radilišta.

Direktor TU TZ KKŽ : mr.sc. Zdravko Mihevc