Svjetsko juniorsko zlato u rukama Korejki

Puna dvorana pokazatelj je kako Koprivnica zaslužuje titulu grada rukometa

U nedjelju, 13. srpnja održana je završnica Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice u dvorani Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici. Uvjerljivom pobjedom reprezentacija Koreje pobijedila je reprezentaciju Rusije rezultatom 34:27 (16:10), a Dankinje su se u ogledu sa Njemačkom izborile za brončanu medalju. Hrvatska reprezentacija osvojila je deseto mjesto.

Prije same ceremonije podjele medalja, trofeji su uručeni najboljim rukometašicama Prvenstva, a to su: vratarka Dinah Eckerle (Njemačka), lijevo krilo Julie Kjaer Larsen (Danska), pivot Seonpil Won (Koreja), desno krilo Anna Vyakhireva (Rusija), lijevi vanjski Line Haugsted (Danska), srednji vanjski Daria Dmitrieva (Rusija), desni vanjski Luca Szekerczes (Mađarska), najkorisnija igračica Hyojin Lee (Koreja) koja je sa 64 pogotka proglašena i za najbolju strijelkinju prvenstva.

Prvi potpredsjednik IHF-a Miguel Roca Mas prije dodjele medalja zahvalio je organizatorima i svima koji su sudjelovali na ovom projektu, nakon čega je zajedno sa predsjednikom HRS-a Sandijem Šolom podijelio medalje i pehar najboljoj ekipi.

Puna dvorana pokazatelj je kako Koprivnica zaslužuje titulu grada rukometa, a među brojim posjetiteljima finalnu utakmicu pratili su i predstavnici Koprivničko-križevačke županije: župan Darko Koren, njegovi zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal, pročelnice Marina Horvat Pavlic i Robertina Zdjelar i mnogi drugi.

Sljedeće svjetsko prvenstvo u rukometu za juniorke održati će se 2016. godine u Rusiji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.