Svjetski Dan učitelja

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, stručne suradnice i suradnici!

Svjetski Dan učitelja koji se obilježava 5. listopada prilika je da Vam zahvalimo na trudu, znanju i strpljenju koje nesebično ulažete kako bi naša djeca usvojila nove spoznaje i vještine te izgradila zdrave temelje za sigurnu i sretnu budućnost.

Vaša je uloga neprocjenjiva u oblikovanju budućih generacija koje će jednom voditi ovu zemlju u smjeru napretka, a naš je zajednički cilj stvaranje kvalitetnog obrazovnog sustava koji će to omogućiti.

Svakog dana pred Vama je velika odgovornost i izazov da u učenicima pobudite kritičko razmišljanje, razvijete individualne potencijale i prenesete im znanja koja će moći primijeniti u daljnjem školovanju, ali i u životu. Otvarajući vrata znanja, djeci otvarate vrata u svijet i prenosite im vrijednosti koje će sa sobom nositi cijeli život.

Koprivničko-križevačka županija brojnim je projektima, programima i investicijama dokazala svoje opredjeljenje obrazovanju kao prioritetu djelovanja, a upravo se za taj sektor izdvaja čak 60 posto proračunskih sredstava. Osiguravanjem materijalnih uvjeta obrazovanja doprinosimo Vašem radu te ćemo Vam i nadalje biti na raspolaganju za dobrobit odgoja i poučavanja djece.

Čestitam Vam Svjetski dan učitelja, uz želju da i nadalje stručno i s ljubavlju obavljate ovu iznimno odgovornu zadaću.

Vaš župan Darko Koren