Svih 40 testiranih uzoraka na COVID-19 infekciju negativno

Obavještavamo javnost kako je svih 40 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana negativno. Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom,  dok je ukupan broj izliječenih porastao za jednu osobu te je s današnjim danom od COVID-19 infekcije izliječeno 18 osoba.

S obzirom na liberalizaciju mjera koje su počele u ponedjeljak 27. travnja i omogućile rad poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine te povećanu aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća građane kako su i dalje na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH kojima su zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina i prostora, osobito tijekom sutrašnjeg Međunarodnog praznika rada i produženog vikenda.  

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije