Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Podravske Sesvete

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Podravske Sesvete prisustvovali su zamjenik župana Darko Sobota i Damir Felak predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Načelnik Općine Derežić obratio se prisutnim gostima i uzvanicima osvrnuvši se na ostvarene projekte i rezultate unazad godinu dana. Završena je izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže te pročistača otpadnih voda, a uloženo je ukupno 27 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu. Što se tiče školstva i ove godine Općina je osigurala besplatne udžbenike i radne bilježnice za osnovnoškolce, a u planu je izgradnja i dječjeg vrtića za koji je zemljište već osigurano naglasio je Derežić.
Zamjenik Sobota čestitao je načelniku i članovima Općinskog vijeća na svim ostvarenim rezultatima i planiranim projektima koje će Županija podržati u skladu sa svojim mogućnostima.
U sklopu proslave otvorena je izložba „Srednjovjekovna Sesvečka sela“ na kojoj su predstavljena otkrića o provedenim arheološkim istraživanjima. Nakon svečane sjednice održana je folklorna večer na kojem su svoje običaje predstavile HFD Sesvečice i gosti iz Latvije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.