Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Kalnik

Kalnik kao geografska cjelina ima veliku budućnost i perspektivu, a na nama je samo da vidimo u kojem vremenu i kako ćemo tu perspektivu iskoristiti.  Županija je kao i do sada  otvorena  za suradnju i spremna podržati sve što je u njenoj moći oko projekata - istaknuo je župan

U petak,  9. srpnja u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Kalnik kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Sjednicu je vodila predsjednica Općinskog Vijeća  Olinka Gjigaš koja je naglasila važnost konsenzusa i zajedništva kako bi Općina Kalnik bila prosperitetna općina po mjeri svakog stanovnika. Načelnik Općine Krunoslav Đurec  kazao je da će novo vodstvo provesti financijski održive i svrsishodne projekte, a stare nastaviti i dovršiti.“ Konsolidirat ćemo općinske financije i općinske tvrtke te potaknuti uspavani život Kalnika. U funkciju ćemo staviti Turističku zajednicu te zajedno sa susjednim općinama i Gradom Križevcima pozicionirati Kalnik. Želimo zaštititi kulturno i prirodno bogatstvo Kalnika“, naglasio je načelnik Đurec.

Župan Koren čestitao je novom vodstvu te poručio kako Kalnik ima dobru budućnost i perspektivu „Nekako smo se u ovom našem potkalničkom Prigorju okupili na jednoj polovici igrališta i mislim da je to jedan dobitak i pruža nam se perspektiva ovog prostora. Kalnik kao  geografska cjelina ima veliku budućnost i perspektivu, a na nama je samo da vidimo u kojem vremenu i kako ćemo tu perspektivu iskoristiti.  Županija je kao i do sada  otvorena  za suradnju i spremna podržati sve što je u njenoj moći oko projekata“, istaknuo je župan te čestitao mještanima Dan općine i blagdan sv. Brcka.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je kako Kalnik može biti uspješniji, prosperitetniji te da zajedno s susjednim općinama i gradom Križevcima može u tome biti uspješan. „Počeci su teški, ali staze i putove koje ste odabrali su pokazali jasnu viziju za budućnost i optimizam i na tom putu nećete biti sami. Kalnik je sastavni dio Križevaca, a Križevci su dio Kalnika i potkalničkog Prigorja i zajedno s ovdje prisutnim načelnicima radit ćemo za prosperitet ovog kraja“, istaknuo je Rajn.

Svečanoj sjednici su nazočili i načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj, župnik župe sv. Brcka vlč. Zlatko Lepčić i ostali gosti i uzvanici.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana