Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Drnje

U prostorijama Društvenog doma u Drnju u petak 6. rujna, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan Općine Drnje. U ime Koprivničko-križevačke županije sjednici su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Goran Kolarek izvijestivši uzvanike o radu u proteklom razdoblju, nakon čega se načelnik Općine Petar Dombaj osvrnuo na najvažnije postignuća koja su obilježila posljednjih godinu dana. Dombaj je uz zahvalu Županijskoj upravi na suradnji istaknuo kako je Općina realizirala i više od planiranog, pobrojavši projekte poput uređenja dječjeg igrališta i mrtvačnica u Drnju i Torčecu, sanacije odlagališta otpada te obnovi mosta na potoku Gliboki.

„Drnje je trenutno veliko gradilište na kojem se mnogo radi, asfaltiraju se ceste i uređuju parkirališta, a sve to je dokaz da se iz malog proračuna može napraviti vrlo mnogo ukoliko se  njime pravilno gospodari“, istaknuo je načelnik.

Zamjenik Sobota  u prigodnom je govoru čestitao na svim ostvarenim projektima naglasivši kako bez ulaganja u infrastrukturu i društvene aktivnosti nema života u manjim sredinama. Briga i skrb za potrebe mještana, dodao je zamjenik Sobota, daju smisao djelovanja, a vrlo je važno kroz društveni rad stanovništvu pružiti priliku da participiraju u izgradnji Općine

Čestitam vam na svemu što ste učinili u cilju boljitka za sve mještane Općine. Koprivničko-križevačka županija  je jedno veliko gradilište jer danas su više nego prije dostupni izvori financiranja i nikada nije bilo više novaca za povlačenje iz Europskih fondova što naše općine i gradovi uvelike koriste. Veseli očiti napredak na području jedinica lokalne samouprave, a to se događa i ovdje i na tome vam čestitam. Radujemo se novim uspjesima koji su pred vama i Županija će vas i dalje podržavati u nastojanjima da podignete standard života na još višu razinu“, kazao je zamjenik Sobota te najavio kako će Koprivničko-križevačku županiju uskoro posjetiti i ministar državne imovine Mario Banožić kako bi s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave definirao uvjete o vraćanju imovine lokalnoj samoupravi.

„Među prvim smo županijama koje su predale dokumentaciju o vraćanju imovine pa ovim putem pozivam i sve ostale jedinice da, ako to već nisu, predaju dokumentaciju ministarstvu kako bi s ministrom mogli što konkretnije raspraviti predmete od našeg interesa“, dodao je zamjenik Sobota.

U ime načelnika i gradonačelnika prisutnim mještanima, članovima Vijeća i brojnim drugim uzvanicima se obratio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, a čestitke je uputio i saborski zastupnik Željko Lacković. Na kraju svečanosti Općina je zahvalnicom i prigodnim poklonom nagradila Vladu Šarca, koji je donirao krv više od 100 puta.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana