Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Drnje

U prostorijama Društvenog doma u Torčecu danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen Dan Općine Drnje. U ime Koprivničko-križevačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i brojni načelnici općina, gradonačelnici te predstavnici ustanova i udruga.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Goran Kolarek te je predstavio što se sve radilo na području općine, zahvalivši na doprinosu i vijećnicima u prošlom sazivu Općinskog vijeća.

Načelnik Općine Petar Dombaj zatim se osvrnuo na najvažnija postignuća, dodavši kako je naglasak stavljen na razvoj gospodarstva i privlačenje investitora jer bez toga nema uspješne općine.

Kako bi omogućili već životni standard naših mještana ulagali smo u izgradnju infrastrukture , a preostalo nam je da se izgradi kanalizacijska mreža što će se realizirati u sklopu aglomeracije. Napravili smo pješačko-biciklističku stazu kroz Općinu, ulagali u ceste, uredili groblja te se bavili predškolskim odgojem kako bi poboljšali demografske prilike,“, istaknuo je načelnik Dombaj te govorio o budućim projektima koji se planiraju u naseljima na području Općine.

Zamjenik Ljubić čestitao je vodstvu Općine na realiziranim projektima, naglasivši važnost ulaganju u infrastrukturu i društvene aktivnosti, što podiže kvalitetu života u manjim sredinama: „Županija je jaka koliko i njezine općine te se možemo pohvaliti da smo dobro razvijena županija upravo zbog aktivnosti naših općina. U svom djelovanju vodimo se ravnomjernim razvojem kao ciljem i na raspolaganju smo svim našim jedinicama lokalne samouprave za potrebnu pomoć. Važno je da brinete o svim skupinama stanovništva, čestitam vam na ostvarenim projektima, kao i na viziji i energiji za nove planove, a Županija će vam i nadalje biti partner te ruka podrške.“

U ime načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, a u ime gradonačelnika Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca. Okupljene je pozdravio te čestitao Dan Općine i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

 

Služba ureda župana