Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Novigrad Podravski proslavio Dan Općine

Povodom Dana Općine Novigrad Podravski u srijedu, 15. srpnja u dvorani Osnovne škole  „Profesor Blaž Mađer“ je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota ujedno i izaslanik Predsjednika Vlade RH,  zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Predsjednik Općinskog Vijeća Mladen Levak prisutne je uvodno izvijestio o održanim sjednicama Vijeća u proteklom razdoblju  istaknuvši dobru suradnju  s PORA-om Razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije  koja je vodila brigu o programima Općine. Načelnik Općine Zdravko Brljek potom se osvrnuo na projekte koje je Općina realizirala kazavši kako su se ulaganja u infrastrukturu, socijalnu skrb i društvene djelatnosti nastavila unatoč epidemiji koronavirusa. „Asfaltirali smo ceste i vinogradarske putove, uredili društvene domove, nastavili smo pomagati starijim domaćinstvima i samcima, a financijski podupiremo i rad svih udruga s područja općine. U narednim mjesecima u planu je obnova Vatrogasnog doma, izgradnja pješačke staze u Ulici Blaža Mađera te modernizacija ceste u vinogradarskim predjelima Miholjanski i Trokraljski put“, najavio je načelnik Brljek kazavši kako je Općina u plusu bez kreditnih zaduženja te u poslovanju jedna od najtransparentnijih u Hrvatskoj.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića i zamjenik župana Darko Sobota je uz čestitke pohvalio infrastrukturne projekte nastale na temelju europskog i državnog novca.

„Osjeća se želja vodstva općine da pretvori selo u mjesto u kojem će mladi željeti ostati. Svi mi, koji smo vodili manje i veće regije, znamo koje su potrebe mještana kako bi svima bilo bolje. Ono što vam mogu reći da će i u budućnosti ostati ovakav teritorijalni ustroj, jer oni koji su bili u tom sustavu, znaju živjeti sa svojim stanovništvom. Želim vam puno uspjeha, da ostvarite ciljeve koje ste stavili pred sebe“, kazao je zamjenik župana Sobota.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je kako je Novigrad Podravski danas poželjno mjesto za život, kako za mlade, tako i za starije generacije.

„Čestitam na svemu što se napravili, imate se čime pohvaliti. Stanovnici općine vrijedni su ljudi koji puno rade, a malo pričaju. Nadam se da će ovako dobrih rezultata i mnogo projekata biti i u budućnosti“, rekao je zamjenik Ljubić.

Prigodne čestitke uputili su i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, bivši saborski zastupnik Mladen Mađer, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te  izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić. U sklopu sjednice održan je i prigodan kulturno-umjetnički program u izvedbi KUD-a Delovi i KUD-a I. V. Trnski.

Izvor fotografija: podravski.hr, epodravina.hr, prigorski.hr

Služba ureda župana