Svečanom sjednicom obilježeno 60 godina postojanja i aktivnog rada DVD-a Novačka

U povodu 60 godina postojanja, proteklog je vikenda održana svečana sjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novačka kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik Ljubio podržao je rad i djelovanje, te doprinos DVD-a Novačka cjelokupnoj županijskoj vatrogasnoj zajednici istaknuvši kako i mjesta manjeg broja stanovnika iznimno doprinose svojim aktivnostima i angažmanom u izvanrednim situacijama. Također, uputio je čestitku na uspješnih 60 godina uz dobre želje u budućem razdoblju.

Na svečanoj sjednici podijeljene su spomenice članovima za 30, 40, 50 i 60 godina rada u društvu, kao i brončane medalje, srebrna medalja te brončane plamenice zaslužnim članovima Društva.

Prezentirano je Izvješće o radu u proteklih 60 godina, od njegova osnivanja do danas, krenuvši od 2.lipnja 1957.godine kada su mještani organizirali osnivačku skupštinu na kojoj je izabrano prvo vodstvo Društva. Uz ulaganja u skladu sa mogućnostima i učlanjenjem novih članova, Društvo se je kroz godine razvijalo. Organizirano je i prvo vatrogasno natjecanje djece i mladeži 2005. godine pod nazivom 1. KUP NOVAČKA, a ujedno se organiziraju i razne akcije kojima se doprinosi sveukupnom stanovništvu zajednice. Također, Društvo je usmjereno na školovanje vatrogasaca i formira su natjecateljske desetine seniorki, mladeži 12-16 godine te 2 desetine djece 6-12 godina. Društvo danas boji  ukupno 103 člana, a svojim radom i aktivnostima iznimno doprinosi razvoju vatrogastva na području Županije.

Pored zamjenika Ljubića, kako bi podržali rad Društva, svečanoj sjednici su prisustvovali i načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković, predsjednik VZ KCKŽ Goran Matoničkin, predsjednik VZO Gola Ivan Premec, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava Kneževi Vinogradi, Gola, Otočka, Gotalovo, Molve, Virje, Štaglinec, Starigrad, Gornja Šuma, Vidovec, Torčec, te predstavnici udruga UDVDHR RH ogranak Peteranec, UDVDHR RH ogranak Gola, Društvo žena Gola, LU “Zec” Gola-Gotalovo.

Služba ureda župana