Svečanom sjednicom obilježena 110. godišnjica DVD-a Koprivnički Bregi

Prošlog su vikenda, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima članovi DVD-a Koprivnički Bregi svečanom sjednicom obilježili 110. godišnjicu rada i humanog djelovanja. Sjednica je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Svojim su dolaskom sjednicu uveličali izaslanik župana Darka Korena i Koprivničko-križevačke županije Krešimir Škvorc, referent za poslove zaštite, predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš i njegov zamjenik Goran Matoničkin, predsjednica VZO Hlebine-Koprivnički Bregi Maja Solina, načelnik Općine Kop. Bregi Mato Kuzminski, predsjednik Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi Siniša Maroševac

U uvodnom dijelu predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Dalibor Kezele prigodnim riječima dobrodošlice pozdravio je uzvanike, te se osvrnuo na bogatu povijest vatrogastva u Koprivničkim Bregima, nastanak i djelovanje društva kroz 110 godina. Zatim su se uzvanicima obratili Krešimir Škvorc, Darko Palaš, Mato Kuzminski i Maja Solina te govorili o dosadašnjem radu društva, uz čestitke na obljetnici i zahvale na odličnoj suradnji.

Po završetku govora, predsjednik Kezele uručio je priznanja i zahvalnice pokrovitelju, supokrovitelju, općini, udrugama i zaslužnim pojedincima. Plaketa VZ Koprivničko-križevačke županije dodijeljena je DVD-u Koprivnički Bregi, a istu je predsjedniku Daliboru Kezeli uručio predsjednik Palaš. Članovima društva dodijeljena su i priznanja za dugogodišnji rad i zalaganje, a ista su im uručili predsjednik Kezele, Maja Solina i Darko Palaš.

Jedna od zanimljivosti koju su mogli vidjeti gosti sjednice bio je prvi zapisnik sa skupštine te matična knjiga društva, koji se čuvaju u arhivi.

U malim sredinama kao što su Koprivnički Bregi zajedništvo je temelj razvoja društva, a da za svoju budućnost ne moraju brinuti bilo je vidljivo tijekom uručivanja ”Uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasac” šestorici mladih članova.

Izvor: Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović