Svečanom sjednicom obilježen Dan Virovitičko-podravske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije obilježen je Dan te županije, a programu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao predsjednik naše Županijske skupštine Damir Felak.

Sjednica je održana uz nazočnost predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a prisustvovala joj je i  ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, saborski zastupnici, župani, predstavnici institucija i drugi uzvanici.

Domaćini su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Igor Pavković, kao i predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović.

U svom govoru župan Igor Andrović istaknuo je kako ovaj Dan Županije slave u novootvorenom Tehnološkom inovacijskom centru koji je financiran sredstvima EU u vrijednosti većoj od 17 milijuna kuna.

Naša županija već godinama spada u sami hrvatski vrh po povučenim europskim sredstvima, a po posljednjim pokazateljima Ministarstva financija, Virovitičko-podravska županija je druga u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava po glavi stanovnika iz Europskih i strukturnih fondova,“, dodao je župan Andrović.

U sklopu svečane sjednice prikazana su dva filma, prvi Sanje Mijac kojim je predstavila Virovitičko-podravsku županiju u sklopu projekta „moja.hr“, te „Plemićke rute Virovitičko-podravske županije“, izdavača Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Svečanost su svojim vokalnim izvedbama uveličale članice pitomačkog vokalno-instrumentalnog sastava The Fusion.

Služba ureda župana

Fotografije: Kristijan Toplak