Svečanom akademijom obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore

U spomen na održavanje obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom akademijom kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić obilježila je Dan Hrvatske obrtničke komore.

Akademijom je ujedno obilježena i 165. obljetnica organiziranog obrtništva u Republici Hrvatskoj, a predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec tom je prilikom poručio kako je stanje u obrtništvu još uvijek složeno, unatoč pozitivnim gospodarskim trendovima.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić kazala je kako Vlada želi ukloniti prepreke poslovanju i ulasku na tržište, što je, uz poštivanje zakona, opći okvir Vladine gospodarske politike.

Na Akademiji su dodijeljena i najviša priznanja HOK-a „Zlatne ruke“ najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija. Ove su godine statuu „Zlatne ruke dobili Milenko Unuk, Darko Varga i Damir i Friderika Unger.

Također, promovirani su i novi majstori, njih 1.148, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana, a dodijeljene su i nagrade Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta  „Šegrt Hlapić“ najboljoj učenici – Lauri Maslač, iz Srednje strukovne škole Vinkovci, zanimanje frizer; najboljoj školi – Strukovnoj školi Đurđevac i najboljoj mentorici –  Višnji Loparić, vlasnici obrta frizerske radnje za žene i muškarce iz Lobora.

Ova nagrada je potvrda rada učenika i djelatnika Strukovne škole Đurđevac te učeničke zadruge Picoki, koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja. Škola kroz manifestacije koje sama organizira, dane otvorenih vrata, sajam učeničkih zadruga, posjete i prezentaciju rada u osnovnim školama potiče interes za obrtnička zanimanja, a ove se godine plasirala na državno natjecanje iz obrazovnog sektora promet i logistika na kojem je učenik 3.r. Matija Tržić osvojio treće mjesto u natjecateljskoj disciplini vozač motornog vozila. Do sada je sudjelovanjem na Državnoj smotri učeničkih radova iz elektrotehnike i računalstva predstavila inovativne uratke učenika iz područja robotike i automatiziranog upravljanja.

Služba ureda župana