Svečano uručeno priznanje „Zlatna kuna“ uspješnim gospodarstvenicima

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u prošloj godini.

Ova Županija, kako u prošlosti, tako i danas, postiže izvanredne rezultate na području gospodarstva“, istaknula je u uvodnom djelu glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore Marina Rožić te pozvala sve gospodarstvenike na aktivan rad i uputila čestitke dobitnicima priznanja „Zlatna kuna“.

O stanju gospodarstva osvrnuo se i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić nakon čega je župan Darko Koren čestitao svim dobitnicima priznanja i zahvalio Hrvatskoj gospodarskoj komori istaknuvši:

IMG_2086Smatram da u našoj Županiji postoji pozitivna simbioza gospodarstva i politike i da je zapravo politika na neki način i u funkciji gospodarstva. To se čini i kroz općine, gradove pa i kroz Županiju. Stvaranje preduvjeta za gospodarski razvoj naša je zadaća, svi se trudimo i mislim da uspijevamo.“

O stanju gospodarstva na području Koprivničko-križevačke županije govorio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec koji je naglasio kako je u prošloj godini bilo aktivno ukupno 1.467 poduzetnika, od čega je pet bilo velikih, 20 srednjih te 1.442 malih. U odnosu na 2014. godinu, prošle godine ostvareni prihod porastao je za 6,1 posto te je iznosio 9,5 milijardi kuna, a povećani su i rashodi i to za 6 posto te su iznosili 9,2 milijarde kuna, objasnio je predsjednik Habijanec. Ujedno je i  zaključio kako je u prošloj godini omjer prihoda i rashoda bio pozitivan te kako u ukupnim prihodima gospodarstva u Republici Hrvatskoj, Koprivničko-križevačka županija sudjeluje sa 1,5 posto.

Nakon uvodnih govora, ove godine priznanja „Zlatna kuna“ dodijeljena su tvrtki Eko papir d.o.o. u kategoriji malih poduzeća, tvrtki Hartmann d.o.o. u kategoriji srednjih poduzeća i tvrtki Podravka d.d. u kategoriji velikih poduzeća, a priznanja dobitnicima uručili su župan Darko Koren i glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore Marina Rožić.

U ime dobitnika, zahvalu na uručenim priznanjima „Zlatna kuna“ uputila je direktorica tvrtke Hartmann d.o.o. Melita Bači istaknuvši kako je ponosna što je upravo tvrtka Hartmann d.o.o. jedan od dobitnika ovog priznanja, a svečanom uručenju priznanja prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota.

Služba ureda župana