Svečano uručene nagrade najboljim križevačkim sportašima

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održano je svečano proglašenje najboljih križevačkih sportašica, sportaša i sportskih ekipa u 2018. godini, kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik križevačke Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov, dodavši: „U proteklom razdoblju okupili smo velik broj djece i mladih u sport predstavlja iznimno postignuće i nagrada, a kad tome dodamo izvanredna ostvarenja i postignute sportske rezultate onda možemo biti ponosni na sportska ostvarenja i na sve sportaše grada Križevaca.

Župan je pohvalio sportaše i sportske djelatnike koji odgajaju generacije djece i uspješnih sportaša po kojima su Križevci poznati te kazao: „U svemu tome važna je podrška, posebno u infrastrukturi, a važno je istaknuti doprinos trenera Dragutina Palčića te tajnika županijske Zajednice sportova Branka Zorka, koji je kao višestruki olimpijac uzor mnogim mladima. Još jednom čestitam svima koji su dobili priznanja i svima nominiranima.“

Čestitke najuspješnijim sportašicama i sportašima u 2018. godini u ime Grada Križevaca uputio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško istaknuvši svoje zadovoljstvo što se u sport uključuje sve više mladih i što sve više sudjeluju na brojnim sportskim natjecanjima.

Najuspješnijom sportašicom grada Križevaca u prošloj godini proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci, a Ivan Višak iz Motociklističkog kluba Križevci proglašen je najuspješnijim sportašem.

Perspektivnom sportašicom proglašena je Marcela Gudić iz AK Križevci, a perspektivnim sportašom Tvrtko Palijan, također iz AK Križevci. Juniorska ekipa Atletskog kluba Križevci proglašena je najuspješnijom ženskom perspektivnom sportskom ekipom dok je muškom perspektivnom ekipom proglašena juniorska ekipa Streljačkog kluba „Križevci 1252“.
Najuspješnijim ženskim sportskim klubom grada Križevaca proglašena je ženska ekipa AK Križevci dok je najuspješnijim muškim sportskim klubom proglašen MK Križevci.
Dragutin Palčić iz AK Križevci najuspješniji je trener, a Mato Raguž iz MK Križevci zaslužni je sportski djelatnik. Dodijeljena su i posebna priznanja i to Matiji Jagušiću, Domagoju Kruliću, Nevenu Kruliću i Veroniki Drljačić, a u ime svih nagrađenih obratio se trener Dragutin Palčić.

Priznanja najboljima uručili su predsjednik Pengov, zamjenik gradonačelnika, župan i tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko. Svečanost je svojim nastupom uveličao tamburaški kvartet iz Glazbene škole Alberta Štrige pod mentorstvom profesora Igora Kudeljnjaka te Križevačka djevojačka straža.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr