Svečano proslavljena 70. obljetnica Auto moto kluba “Križevci”

Svečanom sjednicom Skupštine jučer je proslavljena 70. obljetnica Auto moto kluba “Križevci”. Proslavi su, uz broje  druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i zamjenik Danijel Šaško, predsjednik HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, predsjednik Nadzornog odbora Centra za vozila Hrvatske Davorin Pavlović, predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske Goran Pejić, general pukovnik u mirovini i počasni građanin Koprivničko-križevačke županije Mladen Markač te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva prometa, mora i infrastrukture.

Predsjednik Auto moto kluba “Križevci” Stjepan Krpanić zahvalio je svima na dolasku, istaknuvši kako su zaljubljenici u auto moto sport osnovali Auto moto klub Križevci s ciljem obučavanja građana za upravljanjem motornim vozilima i prometnim propisima. Nakon toga je djelovanja Kluba kroz povijest prikazano u filmu, a zatim je predsjednik HAK-a Slavko Tušek govorio o uspješnoj suradnji HAK-a i Auto moto kluba “Križevci”.

Župan je istaknuo održavanje moto utrke kao jednog od najznačajnijih županijskih sportskih događaja te dodao: „Ovo je jedna od institucija Grada Križevaca. U filmu smo vidjeli punu širinu djelovanja Kluba, a to potvrđuje da je ukorijenjen u cjelokupnom životu Grada. Ne postoji nitko tko ovdje živi, a da nije imao doticaj s Klubom.“

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn naglasio je velik utjecaj Auto moto kluba na živote građana kroz stanicu za tehnički pregled, auto školu, radionicu i sve ostale aktivnosti koje provode.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak uputio je čestitke i u ime ministrice Nikoline Brnjac te kazao kako je ovo prilika kada se prisjećamo svih generacija koje su bile dio Auto moto kluba Križevci.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Darko Sobota također je čestitao veliki jubilej, uz riječi: „Film koji smo vidjeli podsjetio nas je na svu važnost postojanja Auto moto kluba “Križevci”, ne samo u odgoju vozača, već i u razvoju križevačkog kraja, kao i cijele Koprivničko-križevačke županije. Ujedno je dodao kako će Hrvatski sabor i nadalje biti pokrovitelj moto utrke u Križevcima.

Predsjednik Stjepan Krpanić i tajnik Kluba Stjepan Peršin zatim su dodijelili brojne nagrade i priznanja za dugogodišnju suradnju institucijama, tvrtkama i pojedincima, između ostalih, i županu Korenu.

Svečanoj atmosferi doprinijele su članice Križevačke djevojačke straže i Križevačke mažoretkinje.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Prigorski.hr