Svečano proslavljena 25. obljetnica gradića Faro

Djelo Marijino-Pokret fokolara u Križevcima je proslavio 25. obljetnicu gradića Faro, a svoje je čestitke povodom ove važne obljetnice uputio i župan Darko Koren izrazivši zadovoljstvo što je upravo ovaj grad prepoznat kao svjetionik širenja ljubavi i dobrote.

Dvodnevni program započeo je svečanom misom zahvalnicom koju je predvodio biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak u konkatedrali Svetog Križa, a zatim je održana svečana akademija koja je okupila velik broj uzvanika iz cijele Hrvatske, Slovačke, Poljske, Slovenije, Italije, Švicarske, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Makedonije.

Na svečanoj akademiji fokolari su se prisjetili dolaska Pokreta u Križevce te predstavili aktivnosti Dječji vrtić Zraka sunca, Dječje aktivno ljeto, Sportmeet i Ekonomiju zajedništva, kao i ostale projekte kojima doprinose razvoju lokalne zajednice.

Svojim glazbenim nastupima program su obogatile Ana Šimunec i Jelena Stanković te djeca iz Dječjeg vrtića Zraka sunca, a obilježavanje 25. obljetnice gradića Faro završilo je izložbom djela akademskih slikara Michela Pocheta i Zdravka Tišljara.

Proslava je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr