Svečano proslavljen Dan općine Novo Virje

Proslava Dana Općine Novo Virje započela je u nedjelju 26. travnja gostovanjem dramske sekcije HKUD-a Frankopan iz Ferdinandovca u Društvenom domu u Drenovici dok je u četvrtak, 30. travnja održan susret područnih škola Općine Novo Virje-PRO Drenovica.

Središnji događaj manifestacije 1. svibnja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje kojoj je uz brojne goste i uzvanike prisustvovao župan Darko Koren.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Baruškin, nakon čega je načelnik Branko Mesarov podnio godišnje izvješće o učinjenom u proteklih godinu dana te najavio aktivnosti i projekte u budućem razdoblju.

Župan Koren u svom obraćanju naglasio je značajnu ulogu jedinica lokalne samouprave te se osvrnuo na suradnju Županije i općina, ali i županijskih projekata kojima je prije svega cilj ravnomjeran razvoj svih krajeva Županije.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca pod Središnji križ palima za domovinu na grob S. Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog nakon čega je uslijedila sveta misa u župnoj crkvi svetog Josipa u Novom Virju koja je služena za Općinu Novo Virje i za vatrogasce Novog Virja.

Sjednici Općinskog vijeća prethodilo je otvorenje i blagoslov dječjeg igrališta u sklopu vrtića „Bregunica“ Novo Virje. Župan Darko Koren i načelnik Općine Branko Mesarov uz pomoć polaznika vrtića „Bregunica“ rezanjem vrpce simbolično su otvorili novo dječje igralište.

Povodom Dana Općine bogatim kulturno umjetničkim programom nastaviti će se proslava i za vikend, a svakako valja spomenuti otvorenje Memorijalne zbirke Miroslava Dolenca Dravskog i izložbe Donacije Drage Bešenića u dječjem vrtiću „Bregunica“ Novo Virje. Nadalje, organizirati će se spomenuti susret mladih recitatora i glumaca „Pri Dravskomu“, te dan otvorenih vrata DV „Bregunica“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.