Svečano proslavljen Dan Općine Gornja Rijeka

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Gornja Rijeka proslavila je Dan Općine i blagdan Male Gospe.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka Mladen Bukal nakon čega se načelnik Općine Darko Fištrović osvrnuo na provedene projekte u proteklih godinu dana. Između ostalog, istaknuo je rekonstrukciju potkrovlja općinske zgrade, nabavu električnih bicikala i izgradnju sportskog igrališta u mjestu Kolarec. Osvrnuo se i na stanovnike Gornje Rijeke istaknuvši kako su za njih organizirali brojna predavanja i edukacije te zaključio: „Ljudi su nam važni i ako ostanu ovdje živjeti onda će jednostavno biti života i dalje.“

Treba čuvati ovakvu jezgru života u ruralnom prostoru i mislim da to ne može nitko bolje čuvati osim nas samih,“ naglasio je župan te svim okupljenima čestitao Dan Općine i blagdan Male Gospe. Dodao je kako ga veseli što se u ovoj Općini provode brojni projekti, a osvrnuo se i na Područnu školu Kolarec koja je ovih dana dobila novu prostoriju te zaključio kako je ta škola „primjer kako treba čuvati život u tako malim sredinama jer kad nema škole, nema ničega“.

Čestitke povodom Dana Općine kao i blagdana Male Gospe uputili su i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš i Gordan Maras.

Svečana sjednica ujedno je bila i prilika da načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović zaslužnim pojedincima uruči zahvalnice.

Služba ureda župana