Svečano otvorene nove službene prostorije Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije

U Koprivnici su u srijedu, 30. rujna svečano otvorene nove službene prostorije Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koreni i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uz domaćina predsjednika županijskog Nogometnog saveza Roberta Markulina, otvorenju su nazočili i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te Neven Šprajcer, Zorislav Srebrić, Damir Vrbanović, Stjepan Merkaš i Slavko Priščan.

Predsjednik Saveza Robert Markulin tom prilikom kazao je kako je iznimno ponosan na prostorije, rekavši kako su one zalog za 60 klubova Koprivničko-križevačke županije, odnosno za 6000 registriranih igrača.“Prostor je golemim dijelom napravljen zahvaljujući HNS-u koji je najviše uložio i, naravno, Koprivničko-križevačkoj županiji koja nam je stalno potpora u radu. Pomogli su i nam oko samoga uređenja. Zahvaljujem županu i dožupanu koji surađuju u radu saveza. Prostor je na ponos svima, nadamo se kako ćemo jednoga dana imati dovršen stadion i, eventualno, kamp za mlađe uzraste“, kazao je Markulin.

Župan je uz čestitke županijskom Nogometnom savezu i predsjedniku Markulinu  kazao kako je svaka sredina jaka onoliko koliko su jake njezine institucije. „ Nogomet je jedna od najznačajnijih institucija u Hrvatskoj pa onda i našoj županiji zaslugom svih koji marljivo rade u njemu. Današnji događaj je kruna višegodišnjeg rada. Dugo sam u županiji, bit će 20 godina, te mogu svjedočiti i uspoređivati. Ono što je napravljeno posljednjih godina, otkako je Robert Markulin predsjednik saveza, je čudo. Županija je pomogla malim dijelom, bez saveza to se ne bi moglo ostvariti. Projekt kupnje i uređenja prostora, koji će biti dom nogometa županije, jedan je od projekata posljednjih godina koji svjedoče da, konačno, ovaj prostor i ljudi koji rade u nogometu zaista imaju kredibilitet, podršku s vrha“, naglasio je župan.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić je istaknuo kako je Savez u posljednjih nekoliko godina intenzivno ulagao u infrastrukturu te kako će i dalje pomagati Nogometnom savezu Koprivničko-križevačke županije. „Ono što je predsjednik Markulin  napravio za koprivničko-križevački nogomet nitko nikada nije napravio. Ulagali smo i ulagat ćemo i dalje“, zaključio je Kustić nakon čega je održana svečanost otvorenja rezanjem vrpce.

Nakon otvorenja uzvanici su prisustvovali i utakmici finala Županijskog kupa na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u kojem su snage odmjerili nogometaši Tehnike iz Koprivnice i Ferdinandovca. Nogometaši Tehnike su bili bolji rezultatom 3:1 te zasluženo podigli pehar osvajača Kupa.

Medalje i pehar pobjednicima svečano su uručili župan Darko Koren te predsjednik Županijskog nogometnog saveza Robert Markulin.

Izvor fotografija: epodravina.hr, drava.info

Služba ureda župana