Svečano otvorena sjeverna cjelina vodoopskrbne mreže u Domajima

U petak, 21. kolovoza na svečanom otvaranju sekundarne vodoopskrbne mreže i to sjeverne cjeline Općine Sokolovac u Domajima prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Darko Sobota koji se ovom prilikom i obratio u ime Koprivničko – križevačke županije.
Cilj ulaganja u sustav vodoopskrbe je zdrava i pitka voda na području cijele Županije. Danas je sustav vodoopskrbe uređen otprilike 85 posto od zacrtanih planova i potreba, a mogućnost priključka na sustav zdrave i pitke vode je oko 64 posto . Znači dobar dio stanovnika još se nije priključio, ali vjerujemo da zasigurno hoće. Tokom prošle i ove godine Županija je osigurala oko 740 tisuća kuna u ovom projektu, a posebno zahvaljujemo Hrvatskim vodama što su prepoznali značaj ovog projekta, no, ovo je zapravo nastavak zajedničke suradnje koja traje već desetak godina na području Županije“ rekao je zamjenik Sobota.

Načelnik Općine Bakšaj izrazio je zadovoljstvo završetkom radova sjeverne cjeline koja obuhvaća naselja Donjara, Grdak, dio Velikog Botinovca, Mali Botinovec, Mali Poganac, Lepavinu, Domaje i dio Sokolovca, ali i želju za završetkom južnog dijela koje će dovesti u funkciju 90 km vodoopskrbne mreže.
Svečanosti su prisustvovali i Leonard Sekovanić, direktor VGO Varaždin koje su osigurale 90 posto financijskih sredstava, predstavnici nositelja realizacije investicije Koprivničke vode, predstavnici izvođača radova Koming d.o.o. i predstavnici stručnog nadzora cijelog projekta tvrtke Energetika.
Vrijednost investicije izgradnje sekundarne vodoopskrbne mreže sjeverne cjeline je 5.070.000,00 kuna bez PDV-a, a preostali iznos od 10 posto osigurale su Koprivničko – križevačka županija i Općina Sokolovac. Ovaj projekt tijekom dvije godine realizacije Županija je sufinancirala sa gotovo 740 tisuća kuna.

Načelnik Općine pozvao je stanovnike s područja Općine da se priključe besplatno na novoizgrađenu mrežu, a sve dodatne informacije mogu dobiti u Koprivničkim vodama pojasnio je direktor Josip Pobi.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.