Svečano otvorena rekonstruirana lokalna cesta između naselja Belanovo Selo-Ivančec  

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u pratnji ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića te načelnika Općine Rasinja Danimira Kolmana i suradnika,  u petak 15. studenoga, obišli su i potom otvorili rekonstruiranu dionicu lokalne ceste između naselja Belanovo Selo-Ivančec u Općini Rasinja. Ravnatelj Guzalić izvijestio je tom prilikom prisutne o modelu i tijeku rekonstrukcije te pojasnio kako su radovi izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2019. godinu.

„Na dijelu lokalne javne ceste LC 26004 Belanovo Selo-Ivančec obnovljen je dotrajao kolnik, u dužini 1600 metara gdje smo na novu podlogu standardno ugradili izravnavajući i habajući sloj asfalta. Vrijednost projekta je 680 tisuće kuna, pri čemu je Općina Rasinja sufinancirala podlogu, dok je ŽUC financirao postavljanje asfalta. Na području Općine smo radili i na cesti LC 26006 Duga Rijeka-Prkos u dužini jednog kilometra za što je ŽUC izdvojio 535 tisuća kuna, a sanirali smo i klizište između Ludbreškog Ivanca i Duge Rijeke, dionicu koja je u zimskim uvjetima često zatvorena. U tom smo zahvatu uložili 260 tisuća kuna pa kad sve zbrojimo vidimo da smo uz redovna održavanja na području Općine uložili gotovo 1,5 milijuna kuna što su značajna ulaganja pri čemu smo imali i pomoć općinske vlasti na čemu zahvaljujem“, kazao je ravnatelj Guzalić.

Župan je naglasio kako će obnovljena cesta biti od velikog značaja za mještane naselja te kako je zadatak Županijske uprave da u suradnji s lokalnim jedinicama osigura što bolje prometne uvjete za stanovnike Koprivničko-križevačke županije.

„Općina Rasinja jedna od najzahtjevnijih općina po pitanju modernizacije i upravljanja prometnom infrastrukturom. Imate mnogo nerazvrstanih, lokalnih i županijskih prometnica  koje treba obnoviti i ŽUC čini maksimalan napor kako bi se što više napravilo. Imamo odličnu suradnju s načelnikom Kolmanom koji je uključio Općinu u projekte, a valja napomenuti kako Županija ne sudjeluje samo po pitanju prometne infrastrukture već se uključila u razvoj općine i kroz druge projekte poput stvaranja ugostiteljske i turističke meke u dvorcu Inkey za što će nam biti vrlo važna dobra prometna infrastruktura. Sve ovo radi se kako bi se zaustavilo demografsko propadanje,a  investicije su jedini način da zadržimo ljude u našim selima“, istaknuo je na otvorenju župan Koren.

Zahvalu Županiji i ŽUC-u uputio je i načelnik Kolman koji je izrazio zadovoljstvo što je Rasinja visoko u investicijskim prioritetima.

Prometnica će biti od velikog značaja za naša naselja koja su  dosta udaljena, a posebice za školarce koji su imali problema s prijevozom. Hvala Županiji i ŽUC-u što su prepoznali naše potrebe, nadam se da ćemo u dogledno vrijeme završiti sve ono što smo planirali po pitanju obnove cesta na našem području kako bi stanovnici imali adekvatne prometne uvjete“, dodao je načelnik Kolman.

Služba ureda župana