Svečano otvorena novoasfaltirana cesta Domaji-Vrhovac Sokolovački

U petak, 20. kolovoza, u Vrhovcu Sokolovačkom održana je svečanost otvorenja dionice novoasfaltirane ceste Domaji-Vrhovac Sokolovački. Radove je izvodila tvrtka PZC Cestogradnja Koprivnica, a sredstva za sve pripremne radove osigurala je Općina Sokolovac. Asfaltni sloj financirala je Županijska uprava za ceste (ŽUC), te je ukupna vrijednost radova 1,5 milijuna kuna. Navedena dionica u dužini 1900 metara bila je jedina dionica bez asfalta na tom pravcu. U daljnjem planu ŽUC-a je sanacija oštećenja između Velike Mučne i Domaja.

Uoči svečanog puštanja ceste u promet prisutnima su se obratili načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak i župan Darko Koren. Župan je kazao da će nova cesta pridonijeti poboljšanju kvalitete prometovanja, te neometano zimsko čišćenje i održavanje.

Valja spomenuti da se investicije ŽUC-a nastavljaju i u narednom periodu, a uskoro kreću radovi na modernizaciji prometnice kod Prnjavora (Općina Sokolovac) i dionice Rasinja-Lukovec (Općina Rasinja).