Svečano otvorena nova prostorija Područne škole Kolarec

Župan Darko Koren svečano je otvorio novu prostoriju u Područnoj školi Kolarec kojom će se služiti 12 učenika koliko ih u školskoj godini 2016./2017. polazi ovu školu.

Za ovu prigodu, učenici su izveli prigodan program nakon čega se ravnatelj matične škole Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka Darko Zvonar osvrnuo na prostor škole koji se počeo obnavljati 2008. godine istaknuvši:

Nisu mogli vjerovati da bi se ovaj prostor ovdje mogao pretvoriti u nešto izuzetno, što je funkcionalno i s čim se ova škola, koja nije više mala zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji, može pohvaliti kao područna škola koja ima ovakav prostor za izvođenje nastave, a koji nemaju ni neke velike i starije škole u većim i bogatijim središtima.“

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović koji je zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na svemu što je učinila kako bi se uredili prostori ove škole te naglasio kako je Općina Gornja Rijeka djeci omogućila sportsko igralište.

Najveća vrijednost su djeca i mislim da je izuzetno bitno da se stvore adekvatni uvjeti za djecu,“ istaknuo je župan te dodao kako Koprivničko-križevačka županija čini sve da se u malim sredinama sačuvaju škole. Pored toga, posebno je zahvalio ravnatelju i djelatnicima škole na njihovom trudu i na svemu što čine za svoje učenike zaključivši: „Važna je ljudska komponenta, ništa se ne može raditi bez ljubavi.“IMG_2143

U sklopu programa dodijeljene su i zahvalnice svima koji pomažu u radu Područne škole Kolarec, nakon čega je župan u društvu učenika prerezao vrpcu.

Ukupna vrijednost ovog projekta adaptacije škole i pretvaranja učiteljskog stana u novu prostoriju iznosila je 373.222,00 kuna, a osim toga, u Područnoj školi Kolarec od ove godine uvedeno je i centralno grijanje na pelete ukupne vrijednosti 98.211,00 kuna, financirano iz Županijskog proračuna.

Osim ovih investicija, 2007. godine Županija je financirala i sanaciju dijela krovišta u vrijednosti od 89.000,00 kuna dok je 2008. godine nastavljeno sa završetkom obnove i opremanjem Područne škole Kolarec te je uloženo ukupno 205.000,00 kuna.

Svečanom otvorenju pored brojnih gostiju prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota.

Služba ureda župana