Svečano otvorena modernizirana cesta na dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke

Nakon obilaska radova na izgradnji sportske  dvorane u sklopu OŠ Andrija Palmović Rasinja , župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić jučer su prisustvovali  svečanom otvorenju modernizirane  javne lokalne ceste LC 26004 Duga Rijeka-Ivančec-Rasinja  na dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke u dužini 1930 metara.

Župana i zamjenika  dočekali su načelnik Općine Danimir Koloman sa zamjenikom  iz reda srpske nacionalne manjine Nikicom Štibićem, predsjednik Općinskog vijeća Zvomimir Fajfarić, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić te predstavnica izvođača radova Daria Pavlic.

Načelnik Kolman uvodno je zahvalio Županiji i ŽUC-u na podršci i sudjelovanju u vrlo važnom projektu cestovnog povezivanja naselja u sklopu općine.  Spajanje od Duge Rijeke do Rasinje  u punom profilu od 10,5 kilometara  je izvršeno kroz tri etape radova i prema najvišim standardima.  „Projekt smo radili u suradnji sa ŽUC-om i Županijom kojima zahvaljujem što su nas stavili u svoj program jer sami ne bi mogli financirati izgradnju ceste. Općina je pripremu podloge na  dionici od Male Rasinjice do Duge Rijeke financirala s 580 tisuća kuna, a u tome su nam pomogli i Fond za regionalni razvoj te SNV koji su sudjelovali s polovicom iznosa na čemu zahvaljujem. Drago nam je što smo ovaj projekt priveli kraju na zadovoljstvo mještana, nastavit ćemo s obnovom cesta na području naše općine i dalje“, kazao je na otvorenju načelnik Kolman.

Zadovoljstvo novom cestom je izrazio i župan koji je uz čestitke na kvalitetno odrađenom projektu dodao kako je područje općine Rasinja s obzirom na brojnost cesta uvijek u fokusu ŽUC-a.  „Prostorno ste jako velika općina i znamo kakve su vaše potrebe po pitanju obnove i izgradnje prometnica.  Ovdje se zaista mnogo napravilo, svjesni smo da je cestovna infrastruktura uz komunalnu svima najvažnija i preduvjet za ostanak stanovništva  Zahvaljujem načelniku Kolmanu na suradnji koju imamo, vjerujem da je i s druge strane tako, da se osjeća odnos i podrška koju dajemo Općini.  Kroz ove projekte to i dokazujemo. Izgradnja školske sportske dvorane također dobro napreduje, vjerujem da će sve to  snažno utjecati na daljnji razvoj ovog područja. Podrška Županije je vidljiva, nastavit ćemo i dalje dobro surađivati“, istaknuo je župan te čestitao izvođačima radova i svima koji su sudjelovali  na dobro odrađenom poslu.

Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić je predstavio tehničke karakteristike modernizirane prometnice dodavši kako je na predmetnoj dionici financijska obveza ŽUC-a u pogledu asfalterskih radova iznosila oko 830 tisuća kuna.“Sretan sam što smo u trogodišnjem ciklusu završili veliki projekt modernizacije nemoderniziranog dijela prometnice u dužini od 5,7 km od Belanovog sela do Duge Rijeke. ŽUC  je ukupno investirao kroz  2019.,2020. i 2021.godinu u te modernizacije oko  2,5 milijuna kuna.  Općina je kroz sve tri godine financirala pripremu podloge, odnosno sufinancirala je javnu cestu s preko 1.5 milijuna kuna u tri etape. Mnogo se radilo na području Rasinje jer su ovdje velike potrebe za obnovu, a i dalje ćemo raditi na isti način te očekujemo izvrsnu suradnju s načelnikom i općinskim vijećem kao i do sada“, istaknuo je ravnatelj Guzalić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća  Zvonimir Fajfarić.  „Jako nam je drago da je napravljena ova cesta kojom smo se još bolje i kvalitetnije povezali.  Trudimo se napraviti što više, ne samo zbog  jednostavnijeg putovanja već i zbog  sigurnosnih uvjeta koji su sada daleko bolji za naše mještane“, dodao je Fajfarić.

Nakon prigodnih govora cesta je i svečano otvorena, a potom su uzvanici na prostoru kod lovačkog doma u Dugoj Rijeci posjetili  Lovačko društvo „Vepar“ iz Velikog Poganca te prisustvovali otvorenju nove asfaltirane pristupne ceste koja će omogućiti bolju prometnu komunikaciju lovcima i brojnim posjetiteljima. Goste je pozdravio  predsjednik lovačkog Društva Dušan Ostojić, a načelnik Kolman je u prigodnom govoru istaknuo važnost turističkog potencijala lovnog turizma na području općine te svečano otvorio pristupnu cestu.

Služba ureda župana