Svečano otvorena manifestacija „100% Zagorsko“

U Zagrebu je svečano otvorena dvodnevna manifestacija „100% Zagorsko“ koja se već devetu godinu zaredom održava u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, a s ciljem razvijanja dobrih međužupanijskih odnosa posjetio ju je i župan Darko Koren.

Manifestacija je prodajno-izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ove godine sudjeluje 111 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. U ponudi se može pronaći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.Uz sve navedeno, tijekom dva dana na središnjem zagrebačkom trgu bit će organiziran i cjelodnevni kulturno-zabavni program s dva večernja koncerta, predstavljanjem turističke ponude Zagorja – Bajke na dlanu te animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje.

Župan Koren je s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom obišao brojne izlagače te izrazio zadovoljstvo ponudom autohtonih zagorskih proizvoda, a podsjetimo i kako je župan Kolar bio gost na Virovskoj prkačijadi koja je u svibnju ove godine održana u Virju.

Trajanje manifestacije: u petak (21. rujna) od 08,00 do 22,00 sata, a u  subotu (22. rujna) od 08,00 do 20,00 sati.

Služba ureda župana