Svečano otvorena cesta Male Sesvete – Velike Sesvete

Svečanim rezanjem vrpce prošlog je vikenda otvorena novoizgrađena, sedam kilometara duga, cesta Male Sesvete – Velike Sesvete, a događanju je prisustvovao i župan Darko Koren.

Predsjednik Mjesnog odbora Velike Sesvete Đuro Poropat naglasio je kako su mještani ovih naselja po prvi su puta dobili asfalt te je zahvalio svima koji tome pridonijeli. Ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić osvrnuo na samu pripremu projekta rekonstrukcije, a župan je dodao: „Mislim da je večeras praznik za ovaj prostor. Doista se svi veselimo, a naravno da vaše veselje ne možemo nadmašiti.“

U ime Grada Križevaca obratio se zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević koji je zahvalio Ministarstvu poljoprivrede koje je omogućilo ovu cestu i svima uključenima, naglasivši kako je sljedeći korak uvođenje autobusne linije.

Otvorenju je prisustvovao i izaslanik Potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je tom prilikom istaknuo: „Čestitam na ovoj investiciji koja svjedoči da je ono što mi u Ministarstvu poljoprivrede radimo potrebno jer vi ste sanjali ovu cestu čitav život, a ona će ostati mladima.“

Prigodnim riječima obratio se i saborski zastupnik Branko Hrg, a zatim je izaslanik Potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tugomir Majdak prerezao vrpcu u nazočnosti mještana i uzvanika te svečano otvorio cestu.

Projektom rekonstrukcije nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete asfaltirano je 5.183,62 metara ceste, mještani su po prvi puta dobili asfalt, a to je posljedično dovelo do povećane sigurnosti prometa, smanjenja operativnih troškova prometovanja, povećanja zaposlenosti građevinske operative, povećanja dostupnosti javnih usluga, ali i u konačnici sigurnijeg i bržeg dolaska hitnih i vatrogasnih vozila.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.864.586,90 kuna, od čega je Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancirao 85% iznosa, a ostatak je financiran iz Proračuna Republike Hrvatske. Paralelno s ovom investicijom, Grad Križevci i Županijska uprava za ceste zajedničkom suradnjom financirali su asfaltiranje 2 kilometara duge dionice u Velikim Sesvetama te tako zaokružili ovo područje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Križevci