Svečano otvoren projekt „Uspostava trening sustava za dobro upravljanje na lokalnoj i regionalnoj razini“

U prostorijama Kuće Europe u Zagrebu svečano je otvoren projekt „Uspostava trening sustava za dobro upravljanje na lokalnoj i regionalnoj razini“ kojem je svrha ojačati upravljačke i rukovodeće kompetencije izabranih dužnosnika i rukovodećih službenika u tijelima jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Svečanost otvaranja ovog projekta prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic, a sam projekt ukratko je predstavio ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Zadovoljstvo ovim projektom istaknula je voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize pri Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj Mirela Rašić te zahvalila svima na podršci, a prigodnim riječima obratila se i ravnateljica Državne škole za javnu upravu Dubravka Prelec.

Ovaj projekt financiran je u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2012. kojeg provode WYG savjetovanje d.o.o. iz Zagreba te Državna škola za javnu upravu, a predstavlja jedini takav program osposobljavanja namijenjen županima, gradonačelnicima i njihovim zamjenicima te pročelnicima upravnih tijela gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Jačanje kompetencije za dobro upravljanje koje obuhvaća područja strateškog upravljanja organizacijom i ljudima, kreiranja politika i donošenja odluka, upravljanja proračunom, javne nabave, antikorupcije i sukoba interesa, državnih potpora, javnih politika te EU politika i područja financijskih instrumenata predstavlja glavne ciljeve ovog projekta.

Služba ureda župana