Svečano obilježena 140. obljetnica Hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska vatrogasna zajednica svečanom je sjednicom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski obilježila 140. godina rada i postojanja, a u sklopu  proslave upriličen je svečani mimohod u kojem je sudjelovalo dvije tisuće vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske, a svoje mjesto imalo je i 120 vatrogasaca iz Koprivničko-križevačke županije predvođenih županijskim vatrogasnim zapovjednikom Zvonimirom Habijanom.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Darko Koren, a na samom početku prisutnima se obratio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović te ukratko predstavio rad i razvoj Zajednice nakon čega je predstavljen i film „140. godina postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice“.

Prilikom sjednice, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, dodijelio je glavnom vatrogasnom zapovjedniku Republike Hrvatske Slavku Tucakoviću državno odličje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, a dodijeljena su i ostala državna odlikovanja i to Red kneza Branimira, Red Stjepana Radića, Red Danice Hrvatske s likom Antuna Radića te Red Hrvatskih trolista ostalim zaslužnim vatrogascima.

Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora ujedno saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg dodijelio je nagrade najmlađim dobitnicima pobjednicima likovnog, literarnog i foto natječaja na temu vatrogastva, među kojima je bila i učenica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice Nika Novak koja je osvojila prvo mjesto s pjesmom “Vatrogasna nevolja”. Pored toga dodijeljene su povelje i plakete za životno djelo s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića te je dodijeljena i nagrada za poseban doprinos u promicanju vatrogastva kod djece i mladih, a priznanje je uručeno i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci.

Služba ureda župana