Svečano obilježen završetak radova na uređenju zgrade Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar prisustvovali su svečanom obilježavanju završetka radova na uređenju interijera i eksterijera zgrade Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici.

U obnovu i rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja ulagalo se od 2013. do 2017. godine, radovi su ukupno vrijedni 8.126.942,72 kuna, a detaljnije ih je predstavila ravnateljica Marija Krajina, kojoj je danas produžen mandat na čelu ove ustanove za sljedeće četiri godine.

Izrazivši zadovoljstvo završetkom radova, ravnateljica je kazala kako je u „posljednje četiri godine u medicinsku opremu, edukaciju zaposlenika, vozni park i infrastrukturu uloženo 29 milijuna kuna, a sve kako bi se podigla dostupnost i sveobuhvatnost zdravstvene zaštite.“

Naša zgrada sjedišta Doma zdravlja kulturno je dobro te je pod budnim okom restauratora dobila svoj nekadašnji izgled iz 1875. godine. Osim estetske vrijednosti, važno je spomenuti kako je zgrada kompletno obnovljena od temelja do krovišta, a konkretno se radilo na podizanju energetske učinkovitosti, klimatizaciji, zamjeni vanjske stolarije, uređenju dvorišta i sanaciji vlage, rekonstrukciji kotlovnice i podova te uređenju pročelja.“, pojasnila je ravnateljica, dodavši kako se ulagalo i u ispostave u Križevcim i Đurđevcu.

Čestitke na suvremeno uređenom prostoru, kao i ravnateljici na novom mandatu i dosadašnjim postignućima, uputio je i župan Darko Koren: „Nakon bolnice, Dom zdravlja je najveća županijska zdravstvena ustanova koja brine o primarnoj zdravstvenoj zaštiti te mogu izraziti zadovoljstvo završetkom radova na zgradi sjedišta, a sva ova ulaganja prava su slika zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije.“.

Župan je podsjetio i na dva kapitalna projekta u zdravstvenom sektoru, ulaganje u koprivničku Opću bolnicu od 35 milijuna kuna te projekt POZDRAV, kojim će se 8 milijuna kuna uložiti u opremanje i infrastrukturu ambulanti u ruralnim krajevima i ispostavama. Također je dodao kako u zdravstvenom sustavu na razini Hrvatske postoji mnogo problema, poput nedostatka medicinskih kadrova, te kako se upravo osiguravanjem materijalnih uvjeta za djelovanje ustanova građanima omogućava kvalitetna zdravstvena skrb.

Služba ureda župana