Svečanim programom obilježen Dan OŠ „Đuro Ester“

U petak, 30. svibnja u dvorani Domoljub u Koprivnici svečanim je programom obilježen Dan Osnovne škole „Đuro Ester“. Tog je dana proslavljena 55. obljetnica škole, ali i 170. obljetnica rođenja Đure Estera. Pozdravne riječi prisutnima je uputila ravnateljica Sanja Prelogović, a tom je prilikom predstavila i „Projektni mozaik“, zbornik Osnovne Škole „Đuro Ester“ Koprivnica.

Osim što su recitacijama, pjesmom i plesom uveličali ovaj događaj, učenici su publiku oduševili predstavom nastalom prema djelu Đure Estera „Pravnički ples, izvorna šala u dva čina“. Na kraju priredbe otkrivena je bista Đure Estera, umjetnički rad profesora Darka Markića.

Svečanom programu nazočili su brojni gosti među kojima su bili pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, zastupnik u njemačkom parlamentu Josip Juratović, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Branka Cuki, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i mnogi drugi.

Odsjek za komunikacije i protokol