Svečanim prijemom u Županiji obilježen Dan hrvatske knjige

Komunikacija i suradnja između DHK-a i Koprivničko-križevačke županije je na primjerenom nivou, te će Županija i nadalje pratiti djelatnost društva

Povodom Dana hrvatske knjige i Dana Društva hrvatskih književnika Županiju su u ponedjeljak 22. travnja posjetili predstavnici Društva hrvatskih književnika Podravsko-prigorskog ogranka. Primio ih je župan Darko Koren, zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Palom i suradnicima.

Župan je na početku pohvalio dosadašnji uspješan rad Podravsko-prigorskog ogranka DHK-a, koji je osnovan 2009. godine. Istaknuo je kako je komunikacija i suradnja između DHK-a i Koprivničko-križevačke županije na primjerenom nivou, te da će Županija i nadalje pratiti djelatnost društva

Predsjednica društva Enerika Bijač naglasila je važnost djelovanja ovog društva za lokalnu i regionalnu zajednicu budući da mu je primarna djelatnost, osim stvaranja, i promoviranje domaćih autora na čelu s već brendiranim Franom Galovićem. Na sastanku je rečeno da Županija godišnje izdvaja 175 tisuća kuna za izdavačku djelatnost, a također sufinancira organizaciju Galovićeve jeseni te stručno-znanstveni simpozij o Ivanu vitezu Trnskom.

Bilo je riječi i o budućim planovima društva, a prisutni članovi DHK-a pozvali su čelnike Županije na manifestaciju pod nazivom „Koprivnička Maruliana“, druženje pjesnika i svih zaljubljenika u lijepu književnu riječ, koja se organizira povodom Dana hrvatske knjige i datuma kada je otac hrvatske književnosti Marko Marulić završio Juditu.