Svečana sjednica povodom 21. obljetnice osnivanja Koprivničko-križevačke županije

„Mala županija velikih ljudi“

Povodom Dana županije u petak, 11. travnja održana je svečana sjednica Županijske skupštine u dvorani Domoljub u Koprivnici. Prisutnima su se obratili predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, župan regije Fier u Republici Albaniji Vangjel Ndreka, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković i načelnik Općine Virje Mirko Perok. Među gostima su bili i počasni građanin Županije i heroj Domovinskog rata general Mladen Markač, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba i mnogi drugi.

Župan Darko Koren u svom se govoru osvrnuo na postignuća u protekloj godini. Kazao je kako su strateški ciljevi na kojima je Županija dosad radila bili vezani uz konkurentno gospodarstvo, jačanje ljudskih resursa i podizanje društvenog standarda, razvoj prometne i komunalne infrastrukture te održivo korištenje prirodnih i kulturnih vrijednosti i gospodarenje energijom. „U Županiji se ulažu veliki napori i značajna financijska sredstva za poboljšanje svih segmenata, a glavni nam je cilj postati jedna od najboljih županija u Hrvatskoj. Za naredni ciklus planirat ćemo ulaganja prema potrebama stanovnika u skladu s europskim i strateškim nacionalnim dokumentima. To je način na koji trebamo promišljati naš razvoj kao moderna regija koja se zna nositi sa izazovima članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji“ naglasio je župan.

Na sjednici su dodijeljena  i javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama s područja Koprivničko-križevačke županije. Nagradu za životno djelo Koprivničko-križevačke županije primio je akademik mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub, nagradu za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobio je dr. sc. Hrvoje Petrić, a nagrada Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u prošloj godini pripala je Folklornom ansamblu Koprivnica. Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije dobili su Željko Sinjeri iz Koprivnice, Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974, DVD Koprivnica, Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ iz Virja i DVD Križevci.

U ime svih nagrađenih govorio je akademik mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub. Nagrada iz moje zavičajne županije ima posebni biljeg i stvara u meni osobiti osjet radosti. Čovjek voli biti prorok u zavičaju i dobiti nagradu svoga zavičaja, uzrok je radosti i ponosa“ istaknuo je Ivan Golub.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovali su članovi Udruge cimbalista Hrvatske iz Đurđevca, sopranistica Natalija Kralj i korepetitorica Judita Paljević te Folklorni ansambl Koprivnica.

Odsjek za komunikacije i protokol

Fotogalerija

Video