Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve

Povodom obilježavanja Dana Općine Molve u u nedjelju, 9. kolovoza upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mijo Kovaček. Načelnik Općine Zdravko Ivančan u pozdravnom govoru osvrnuo se na sve učinjeno u prošloj godini te planovima u narednom razdoblju koji su prvenstveno usmjereni na poticanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta na području Općine.

Svečanost su uveličali brojni gosti, među kojima je bio i župan Darko Koren koji je u svom obraćanju istaknuo vidljiv napredak Općine Molve koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoj te je mještanima čestitao Dan Općine i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu. U ime načelnika i gradonačelnika obratio se saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, dr. Stjepan Milinković.

Bila je to prigoda i za dodjelu javnih priznanja odnosno Zahvalnica Općine Molve koje je zaslužnima dodijelio načelnik Zdravko Ivančan, a ovogodišnji dobitnici su: KUD Molve, Mario Hodić, Ljubica Šprajc, Udruga žena „Napredne domaćice“ Repaš, Anka Gazdek, Dragec Molnar, Drago Žufika, Martin Kopričanec i ŠRK „Bistra“ Repaš. Zlatna plaketa Grb Općine Molve dodijeljena je Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve za 350 godina postojanja Župe i Miji Kovačiću, istaknutom likovnom umjetniku za životno djelo.

Svečanost je svojim nastupom uveličao Ženski pjevački zbor uz pratnju Tamburaškog sastava KUD-a Molve izvedbom nekoliko prigodnih pjesama.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.