Svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica koja je održana u petak, 18. rujna u Đurđevcu upriličena je svečana dodjela priznanja Zlatna kuna za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2014. godini.
Sjednicu je vodio jedan od potpredsjednika ŽK Koprivnica Mirko Habijanec koji je u uvodnom dijelu naglasio kako u Županiji imamo 1400 trgovačkih društava koji su ukupno prihodovali 9,5 milijardi kuna te ostvarili dobit od 300 milijuna kuna po čemu je Županija uvrštena u hrvatski vrh.
Župan Darko Koren čestitao je svim dobitnicima Zlatne kune te istaknuo kako rezultati ovih gospodarskih subjekata ukazuju na stabilnost i kontinuitet gospodarstva te zaželio Gradu Đurđevcu, kao domaćinu da u budućnosti bude sve više tvrtki iz prostora grada i okolnih općina koji će biti dobitnici nagrada i priznanja za najbolje rezultate u gospodarstvu na području Koprivničko-križevačke županije.
Priznanje Zlatna kuna u kategoriji za najuspješnije veliko poduzeće dodijeljena su tvrtkama Radnik i Belupo, za najuspješnije srednje poduzeće proglašene su tvrtke Rasco iz Kalinovca i Komunalac grupa, dok je najuspješnije malo poduzeće Hangar 18 iz Koprivnice i Bistra iz Đurđevca.
U ime nagrađenih obratio se predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić koji je istaknuo kako nije mala stvar u današnje vrijeme krize biti prepoznat, jer to je priznanje za izvrsnost i poslovni rezultat.
Osim dodjele priznanja, na sjednici su članovi izviješteni o neopozivoj ostavci Miroslava Vitkovića na mjesto predsjednika Gospodarskog vijeća te do izbora u prosincu komoru vode potpredsjednici. Izabran je i novi predstavnik podravsko-prigorskih gospodarstvenika u Skupštini Hrvatske gospodarske komore – Branka Perković iz Podravke.
Sjednici Gospodarskog vijeća nazočili su članovi, predstavnici vodećih gospodarskih subjekata u Koprivničko-križevačkoj županiji, predstavnici županijskih i gradskih vlasti, predstavnici institucija te lokalni mediji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.