Svečana primopredaja vozila hitne pomoći Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Vesna Želježnjak predala je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mladenu Vuljaku, u srijedu, 2. siječnja 2013. vozilo hitne pomoći na korištenje.

Vozilo  je vlasništvo Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice, a daje se na korištenje Zavodu za hitnu medicinu na neodređeno vrijeme. Zahvaljujući donaciji DUZS-a i tvrtke Belupo d.d. vozilo je potpuno opremljeno i zadovoljava standarde Reanimobila.

Unutarnja i vanjska oprema vozila je donacija DUZS-a u iznosu od 105.367,50 kuna s PDV-om. Ugrađeni medicinski aparati Aspirator, Respirator i Defibrilator su donacija tvrtke Belupo d.d. Koprivnica u iznosu od 254.963,75 kuna s PDV-om. Vrijednost samog vozila je 247.926,92 s PDV-om što čini ukupnu vrijednost opremljenog vozila u iznosu 608,258,17 kuna s PDV-om..

Primopredaji su nazočili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima, predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, predsjednik Uprave Belupa d.d. Hrvoje Kolarić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Zoran Gošek, v.d. zapovjednik JVP-a Slavko Lakuš, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić.