Svečana dodjela Uvjerenja u Obrtničkom učilištu POUKA

U ponedjeljak, 25. kolovoza 2014. godine u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA svečano su dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju nezaposlenim osobama. Riječ je o programu osposobljavanja za obavljanje poslova Montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije. Pozdravnu riječ je uputila privremena ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec, predstojnica HZZ-a, Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija te tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać.

U ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravio župan Darko Koren koji je “pohvalio rad djelatnika Učilišta koje je u kratkom vremenu postalo prepoznatljivo i uspješno u provođenju ovakvih programa“. Ovom prigodom Župan je čestitao polaznicima i naglasio kako je uvjeren da će im novostečena znanja i vještine povećati njihovu zapošljivost. Nakon pozdravnog dijela, župan Koren je desetorici polaznika programa podijelio Uvjerenja o osposobljavanju.

Obrtničko učilište POUKA provodilo je stručno osposobljavanje za obavljanje poslova Montera autonomnih energetskih sustava iz obnovljivih izvora energije za deset nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije prema projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci koji se provodi u okviru mjere aktivne politike zapošljavanja. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provodi se u trajanju od dvjesto devedeset i pet sati. Polaznici se kroz program obrazuju za instaliranje solarnih fotonaponskih ćelija, toplovodnih sustava i vjetrogeneratora.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.