Svečana dodjela nagrada nadarenim učenicima

U ponedjeljak, 16. prosinca 2103. godine, u 14 sati  u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečana dodjela nagrada učenicima koji su ostvarili iznimna postignuća na međunarodnim olimpijadama znanja u školskoj godini 2012./2013. Tom će prigodom ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović uručiti  prigodne nagrade učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim olimpijadama znanja iz matematike, fizike, kemije, informatike, astronomije, geografije i filozofije.

Proteklih je godina u javnosti bilo mnogo govora o tome kako bi učenike koji su se s olimpijada znanja vratili s nekom od medalja trebalo adekvatno nagraditi za njihov uspjeh. Stoga je ministar Jovanović donio odluku da se osvajače odličja nagradi sukladno trenutačnim materijalnim mogućnostima.  Izvrsni rezultati potvrda su kvalitetnog i kontinuiranog rada samih učenika, ali i njihovih mentora koji će i sami nazočiti svečanosti.

Preuzeto sa stranice MZOS-a

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovat će i David Prelogović, učenik četvrtog razreda Gimnazije “Fran Galović” koji je ljetos na 7. međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike održanoj u  Grčkoj postigao izniman rezultat. Osvojio je brončanu medalju, odnosno treće mjesto u svijetu u poznavanju astrofizike.