Susret ratnih zapovjednika 117. brigade sa savjetnikom za branitelje Predsjednice Republike Hrvatske

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je susretu ratnih zapovjednika 117. brigade Koprivničko-križevačke županije sa savjetnikom za branitelje predsjednice Republike Hrvatske Ante Deurom.

Ratni zapovjednik 117. brigade Koprivničko-križevačke županije Dragutin Kralj istaknuo je kako je u Domovinskom ratu sudjelovalo preko 9000 branitelja s područja Koprivničko-križevačke županije od kojih je njih 152 poginulo. Dodao je kako je ovaj susret iniciran kako bi se za 152 poginula branitelja napravio prijedlog za određena odličja s obzirom da je iz 117. brigade odlikovano samo devet branitelja.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković koji je predložio da se jedan koprivnički trg ili ulica nazove upravo po 117. brigadi te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić izrazivši zadovoljstvo ovim susretom.

Zahvalu na pozivu za ovaj susret uputio je zamjenik Sobota te se ukratko osvrnuo na nedavne susrete branitelja na otkrivanju „Spomenika Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ u Koprivnici, proslavama 25-ih obljetnica preuzimanja vojarni kao i na svečanoj komemoraciji poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Novljanskoj bojišnici.

img_4778m„Kao branitelj mogu reći, zasigurno da uvijek postoje određene nepravde koje vjerujem da određenim nastojanjima i sagledavanjima prave istine moguće je ispraviti ih i nikad za to nije kasno i uvijek treba poštivati ono što se zaista događalo na terenu te zato postoje svjedoci događanja, zapravo zato i postoje uredi,“ istaknuo je zamjenik Sobota te naglasio kako branitelji imaju podršku Koprivničko-križevačke županije te kako su i za sljedeću godinu osigurana sredstva u Županijskom proračunu za braniteljske udruge.

Susretu su prisustvovali i ostali ratni zapovjednici 117. brigade koji su upoznali savjetnika Ante Deura s problemima s kojima se branitelji svakodnevno susreću, a savjetnik je naglasio kako zapovjednici i nakon 25 godina pokazuju zajedništvo oko braniteljskih problema te istaknuo kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja riješiti problem s odličjima.

Služba ureda župana