Suradnja Udruge „Bolje sutra“ i Županije u projektu „Inclusia“

Udruga „Inclusia“ iz austrijske Savezna pokrajine Koruške nositelj je projekta „Inclusia – ljudi poput nas“, u koji se uključila i Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ iz Koprivnice. U sklopu projekta se od 1. do 3. travnja održava manifestacija „INCLUSIA 2014“ koja je okupila brojne udruge i organizacije osoba s posebnim potrebama iz osam europskih zemalja. Jedan od nositelja organizacije je i Savez Alpe Jadran, čija je Koprivničko-križevačka županija članica, a pokrovitelj događaja je predsjednik Austrije Heinz Fischer.

Kao jedini predstavnik iz Hrvatske na ovogodišnjoj Inclusiji je 2. travnja sudjelovala Udruga „Bolje sutra“. Predstavnici udruge, zajedno s volonterima, bili su u jutarnjim satima primljeni u trećem razredu škole Volkschule u Klagenfurtu gdje su održali radionicu s učenicima te im predstavili svoj rad.

U popodnevnim satima je u dvorani „Schleppe“ Klagenfurtu održan sajmeni program Inclusia expo gdje su se sudionici manifestacije družili i razmjenjivali iskustva. Udruga „Bolje sutra“ je kolegama iz Austrije i drugih zemalja predstavila Koprivničko-križevačku županiju, te im podijelila turističko-promotivne materijale o Podravini i Prigorju.

Članovima udruge „Bolje sutra“ su se tijekom manifestacije pridružili i predstavnici Županije, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek. Tijekom Inclusie expo su se sastali s nositeljem projekta Inclusia dr. Dieterom Klammerom i glavnim tajnikom Saveza Alpe Jadran Thomasom Pseinerom, s kojima su razgovarali o projektima u koje bi se Koprivničko-križevačka županija mogla uključiti u budućnosti.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove