SuPER –povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca učenici i razrednica sedmog razreda OŠ Koprivnički Ivanec, Renata Glavica ugostili su članove Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice. Prilikom posjeta održane su interaktivne radionice pod nazivom SuPER (sudjelujem, pomažem, educiram se, razumijem).

Učenici su s članovima analizirali i komentirali brošuru Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, te kao višegodišnji volonteri Udruge „Bolje sutra“ učili o načinima pristupa i pomoći pri susretu s osobom u kolicima i slijepom osobom. Osim toga, učenici su se upoznali sa strojem za pisanje Brailleovog pisma, isprobali kako je biti slijepa osoba pomoću poveza i bijeloga štapa te isprobali kako je biti osoba u kolicima

Osim o navedenim vrstama invaliditeta koje su učenici imali prilike detaljnije upoznati kroz dijalog s članovima Udruge koji imaju spomenuti invaliditet, Nataša Friščić, tajnica Udruge „Bolje sutra“, učenike je naučila i nekoliko gestikulacija kojima se sporazumijevaju gluhonijeme osobe.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.