Sudionici EUROMATH-a na prijemu kod zamjenika Pala

Zamjenik župana Ivan Pal upriličio je prijem za trinaestero učenika iz Centra izvrsnosti te njihovu mentoricu profesoricu Maru Grašić u sjedištu Koprivničko-križevačke županije. Naime, koprivnički osmaši nedavno su se vratili s održanog međunarodnog natjecanja EUROMATH, Učeničke matematičke konferencije  koja je održana u Solunu u Grčkoj, a Koprivničko-križevačka županija pružila im je pomoć u sufinanciranju odlaska.

Zamjenik Pal  u svom obraćanju zaželio je svim prisutnima dobrodošlicu te istaknuo važnost matematike u društvu: „Vrlo nam je važno da su ljudi u društvu okrenuti matematici, općenito prirodnim znanostima.“

Dodao je da je Centar izvrsnosti uvelike bitan projekt te da mu je ideja od samog početka bila poticati i stvarati uvjete da se određena grupa mladih približi, a županija predstavi u inozemstvu. Na kraju svog govora zahvalio je svima i čestitao na postignutim rezultatima, a željama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

Učiteljica i mentorica Mara Grašić zahvalila se zamjeniku Palu i pročelnici Cuki na financijskoj potpori koju je Koprivničko-križevačka županija pružila mladim talentima, te tom prilikom najavila i nadolazeće projekte.

Na samom prijemu svi učenici prezentirali su svoje teme koje su izložili na natjecanju, a posebno je za istaknuti kako su Lana Deverić i Ines Kolar iz Osnovne škole „Braća Radić“ podijelile treće mjesto s radovima na temu  Matematika i ekonomija te Matematika i sport dok je rad Tina Prvičića na temu Enkripcija podataka uvršten među pet najboljih radova.

Služba ureda župana