Sudionici 52. Državnog natjecanja iz biologije posjetili zaštićena područja Koprivničko-križevačke županije

Sudionici 52. Državnog natjecanja iz biologije čiji je domaćin ove godine bila Osnovna škola „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac upoznali su se s posebnostima prirodnih ljepota Podravine te nekim od zaštićenih područja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije prije natjecanja organizirala je čišćenje prilaznih i poučnih staza, uništavanje dijela kupine te obilježavanje pokusnenih ploha za uzimanje uzoraka tla-pijeska unutar rezervata kako bi za posjetu učenika i terensku nastavu pripremili Posebni geografsko botanički rezervat Đurđevački pijesci. Također, organizirala je popravak i obnovu info tabli i oznaka te vidikovca u rezervatu.

Sudionici natjecanja posjetili su i razgledali područje Drave, a organiziran je i posjet Posebnom rezervatu šumske vegetacije Crni Jarki te je na svakom zaštićenom području bilo organizirano stručno vodstvo i stručna prezentacija. Osim uživanja u prirodi, učenici i mentori imali su prilike prikupiti brojne informacije o vrijednim i zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Služba ureda župana